Wednesday, April 20, 2011

I'm In Love !!! But...

 
*gamba nie hanyalah hiasan semata - mata iye kwn2...

WHHHAAATTTT???Mohamed Taufik are in L.O.V.E????
ARE YOU CRAZY?????
WOWWW!
macam x percaya la pulak !
tapi e2 la realitinye skg...
I'M IN LOVE LA DER!...
but i have a problem...
the problem that we could call a "reluctant"...
*reluctant in malay is "malu/segan" oke  ;-))

ceritanya bermula begini...
actually...

aku da mula jatuh cinta dgn gadis nie sejak aku berada dlm Ting. 6 Atas sekolah aku...
*sekolah mane jgn tanya heh , kantoi pulak nanti...hihihi...
bila aku 1st time terpandang muke  dia , mak datok !
sumpah memang cun !
ala2 Wanita Melayu Terakhir gitu...*chewahhhh !!!
hahahahaha...
tapi time mula2 terpandang uw , xde pape feeling kot dlm ati aku nie...
but mlm 2 aku teros teringat2 muke minah uw...*kalau nk tau , nie la 1 of the factor i go to school late everyday , kih6!
semenjak dari pndangan pertama 2...
aku da mula ditimpa 1 penyakit hingga la ke saat nie...
penyakit yg tiada ubatnye melainkan "dia" yg jd ubatnye...
penyakit yg dinamakan sebagai...
"ANGAU" *angau iye kwn2,bukan "LANGAU"...Langau x guna...

semenjak pandangan pertama 2 jugak...
apabila tibanya waktu & ketika aku berselisih dgn dia...
aku mesti jadi huru - hara...
KOMPEM !!!
pasal ape huru - hara???
pasal...
sekali aku tertoleh muke dia teros jalan x pandang depan...
so faham2 ajela kalau jalan x pandang depan kn...
maka ade ajela bala yg dtg menimpa kt diriku yg malang nie...
terlanggar pokok la , terpelecot la & mcm2 lagi la...
bila da jadi mcm 2 , teringat pulak 1 ayat nie...
antara ayat favourite dlm muvee kak limah...
*BALA - BALA...
hahahahahaha !

masalahnye aku nie malu nak luahkan segala isi hati aku kt dia....
bukan malu ape...but ade beberapa faktor yg sebabkan aku x berani nak luahkan pada dia...
antaranye...

~aku takut kalau awek 2 reject aku...maka jatuhlah ego aku sebagai lelaki....
~aku x tau sama ade dia single/already take...
~aku takut lps aku luahkan , dia x maw bertegur dgn aku lagi...

tapi berkemungkinan jugak dia da berpunya..
hmmm...
mungkin betul jugak kata Ungu Band dlm lirik Cinta Dalam Hati uw...

"Mungkin ini memang jalan takdirku...
  Mengagumi tanpa dicintai...
  Tak mengapa bagiku...
  Asal kau pun bahagia dengan hidupmu...
  Dengan hidupmu..."


*nie la masalah kalau mat jiwang...kalu boleh,sume nak kaitkan dgn lirik lagu...hehehehe!!!

Setahun Kemudian....(2011)

aku still menyimpan perasaan aku kt gadis nie...
kwn2 aku ade bg suggestion kat aku...
suro aku keluar date dgn awek2 lain & lupakan dia...
tapi bila aku kuar dgn dyorg uw , hmmmppphhhh !
aku mmg xde perasaan langsung  dgn dyorg !
and aku akn rasa bersalah dgn gadis uw kalau aku keluar dgn awek lain...
so ape kan daya , aku hanya mampu menyimpan perasaan nie kt dalam hati aje la...
but utk gadis uw , awak mesti tau sesuatu...

" Ku kan selalu tetap menunggu , walau sebagai simpananmu...
  Ku kan selalu tegar menanti , walau engkau takkan kumiliki...
  Ku kan selalu tetap menunggu , walau hanya kekasih gelapmu...
  Ku kan selalu tegar menanti , hingga saat nafasku terhenti..."



nampaknye memang berkemungkinan besar aku akan terus - terusan  meneka dalam kesamaran aje perasaan aku kat dia...
but u know what , i am very satisfied because i finally managed to express all that has been stored in my heart for 1 year even in the blog...
so the moral from this story is...
"If We Have Something We Want To Express , Express Only...Not Stored In Your Heart Because We Will Suffer For Life..."
jangan jadi mcm aku yg korang myb akn anggap sbg "Penakut/Pengecut/ape2 aje yg -ve..." lps mmbaca curhatku nie...

p/s : kepada gadis berkenaan , kalau da terbaca & dia rasa2 dia gadis yg dikatakn kat atas nie , saya nak bgtahu yg saya nak mintak maaf kt awak psl saya luahkan hal nie dlm blog saya...saya x tau nak luah kt mne lagi da...luah kt sana sini , tapi dyorg mcm main2kan ape yg saya ingin luahkan 2...tapi awak kena tahu sesuatu...saya akan sentiasa menantikan awak sampai awak tau perasaan sbenar saya terhadap awk...nak menanti brape lama???kalau 1 taun saya boleh , xmustahil saya boley menanti 2 taun & myb selamanye...ape2 pon,kita tnggu & lihat ajela ape yg bakal trjadi lepas nie...

7 ulasan:

Black_roses92 said...

tak boleh belah la ko!! haha

Black_roses92 said...

GA ni singkatan Giveaway.
macam buat nak bagi2 hadiah gitu la. tujuan dia buat macam tu, untuk tingkatkan traffic, follower and macam2 la. bagus lagi dapat tmbah ramai kawan.

cara nak buat entri pasal GA ni ikut kepada pemganjur. Ko boleh refer kat aku nye blog. Cari la pasal GA, Contest..kat Golongan. Buat tau.. tak apa. belajar sikit2. :)

Jaja said...

amboi ! if you're gentleman, try confront with her. confess! accept or reject, tu belakang kira. :)

Muza Stuff said...

haish.macam mana nak cakap ea.tapi tu lah.kamu mesti berani.berani berdepan dengan dia dan juga kenyataan.kalau kamu x cuba.maybe sampai bila2 dia x kan jadi milik kamu.kalau dia dah berpunya atau dia x suke kamu.sekurangnyer kamu boleh move on hidup kamu.so kamu x lah terikat.come on dude.be strong.pegang pada satu ayat ni.mencintai x semestinya memiliki.cinta yang abadi,hanyalah untuk allah s.w.t.tapi kalau kamu berjaya tawan hati die,jangan pulak kamu sakiti atau tinggalkan dia.gaduh tu biasa.sedangkan lidah lagi tergigit.just nak bagitau yang selagi sesuatu perhubungan tu berada dalam landasan yang betul.insyaallah,tuhan akan pelihara hubungan kamu berdua hingga ke akhir hayat.amin.saya doakan yang terbaik buat kamu.jangan putus asa dan kecewa.jalan kamu masih luas dan panjang.pilih yang betul2 boleh jaga kamu.dan boleh jaga anak2 kamu.juga kedua orang tua kamu.itu lebih penting. =)

Mohamed Taufik a.k.a aRe_PeX said...
This comment has been removed by the author.
Mohamed Taufik a.k.a aRe_PeX said...

tp e2 la perasaan aku skg kwn...org slalu ckp yg cinta 2 xley dipakse2..aku da mncuba dgn org len , tp xboley la...susah...btw , tenkiu atas nasihat ko nie...ade btolnye jgk nasihat ko...xpe2 , aku akn cube...papepon , meh la jd follower aku...nnt aku follow ko blk... ;-))

Anonymous said...

hahaha..
pe seyh..
ko nie man bro..
dye tu gurl??
man bila jumpa gurl=gurly??hehehe
paham kan..
jdi buat ape yg patut..

I FOLLOW YOU..
=']