Thursday, December 29, 2011

Sekitar Percutian Ke Genting Highlands (25/12 - 26/12)...

ASSALAMUALAIKUM KAWAN-2 !

Alhamdulillah , syukur laa aku masih lagi ade kesempatan utk ber 'story' dlm blog aku nie haa...
papepon , aku nak ucapkan terima kasih kat kawan-2 aku yg dawish kt aku sempena bufday aku semalam (28/12/2011)...
da tua laa aku nie yek...*umo je , muka still awet muda
hehehehehe !

oke , now aku nak story kt korang psl holiday aku di puncak Genting Highlands dari 25/12-26/12 yg lepas..

wow ! even aku dikira selalu naik Genting , but aku rasa kali nie paling sejuk kot cuaca dr yg sebelum-2 nie...
and paling best dlm sejarah hidup aku !
seramai 15 org family besar aku follow ramai-2 naik ke Genting...
banyak game yg kami sume try...
xkira outdoor maupon indoor....
dgn nie , aku sertakn skali beberapa gamba kenangan kami sepanjang berada di sne...

*aku dgn badut...

*depan Arena Of Stars...

*ekslusif bahagian dalam Arena Of Stars...bukan senang nak masuk...hehe !

*amek gamba dgn anak dara , kihkihkih !

*space shot...sumpah aku xkan naik benda nie sampai bila2 !

*happy family !

*mabok keling lepas main cawan pusing , hahaha !

*dalam kete kabel...


banyak lagi actually gamba yg aku nk kongsi...
but malas pulak nk upload bnyk2 nie...
hehehe !
nak tengok selebihnye mai le melawat ke fb aku...

ape-2 pon aku cadangkan korang yg belum pernah pergi Genting Highlands ,
wajib pergi !
best wooooooo ! *jgn pergi sana psl nak berjudi suda , hahaha !

so aku rse cukuplah sampai sini bebelan aku...nak bebel lebey2 idea xdtg pulak...
hahahaha !
nanti ade masa , ade story best , aku bebel lagi oke !

p/s:2011 - Genting Highlands... 2012 - Pergi Mana Pulak ? TUNGGUUU !!!

Wednesday, December 7, 2011

AWEK-AWEK TUKANG SUNAT LARIS DI PASARAN...

ASSALAMUALAIKUM & SALAM 1 MALAYSIA...

Alhamdulillah , aku masih diberi kelapangan utk menulis lagi dlm blog ksygn aku nie...
xnak citer banyak...
aku nak kongsi kat korang pasal 1 pekerjaan yg lazimnya lelaki lakukan..
tetapi kini sudah dilakukan oleh kaum wanita...
pekerjaan yg aku maksudkan ini ialah....

TUKANG SUNAT @ TOK MUDIM !

what the hell dude !
kalau perempuan yg tukang sunatkan kanak2 lelaki macamana erkh ?
nak panggil ape ?

TOK MUDIM KE ?
ATAU NEK MUDIM ?

hahahahaha !
papepon meh aku kongsikan sikit kisah nie yg aku petik dari laman FB syoknyadownload...



"AWEK-AWEK TUKANG SUNAT"
 
Tok Mudim? Nek Mudim? tak lah..ni muda-muda lagi..Awek-awek ni memilih kerjaya sebagai pemotong lebihan muncung anak-anak burung,Sambutan dari anak-anak burung ini sangat menggalakkan.Ni kat Indonesia..kat Malaysia ada ker?Macam mana agaknya kalau burung mualaf yang dah bersayap?hehe...
 
p/s:baik lelaki maupon perempuan skg ,mereka saling mencuba kerjaya yg didominasi jantina masing2...

Thursday, November 10, 2011

Kenangan Hari Raya Aidiladha , 6/11/2011...

ASSALAMUALAIKUM KAWAN2

Alhamdulillah , syukur kita ke hadrat Illahi kerana masih dipanjangkan umur utk mneruskan hidup kita di muka bumi nie...

Papepon , nmpknye isu aku menyahut cabaran utk mkn garam dlm update yg lps uw telah jd 1 prdebatan hangat bkn hnye di kalangan org yg mngenali aku , yg xkenal pon nak ade jgk....

Ingin aku tegaskn kt sini , aku xheran klu setakat korang yg mengkritik ckp gila ke , da xbetol ke kan..
psl aku rasa dyeorg uw pon lum tentu berani nk wt cm uw...
pd yg mnyokong & advise aku dgn cara bek uw , aku ucapkn terima kasih bnyk2 kt korang..paz nie korang jela yg aku syg..org len yg mngutok2 & reject2 aku jgn hrp laa dpt kasih syg dr aku ! stakat jari tgh kiri kanan aku nk bg kt muke korang mmg aku xkberatan ! ! !

HAHAHAHAHAHA !

Back 2 da topic ,
pada 6/11/2011 . family besarku telah mengadakan 1 projek BBQ di rmh nenek sempena Aidiladha..
memang meriah !
nie aku sertakn beberapa gamba sempena BBQ uw..









tengok memang sedap...
tapi xtau plak kan...
nk dkt 2 ari paz BBQ nie aku pnye kje juz "check in"  toilet je..
da semua aku gasak makan...
huhu...
amek la habuan nye....
bak kata org...

"HAH , NIE MAKAN DIA !


*adik aku & kamil sebok bakar ayam..

mesti korang pelik xde gamba aku yg masak...

ACTUALLY...

aku xtolong skali masak coz aku nie xreti nk masak...
stakat maggi , telur mata lembu uw xde hal...
so , adik aku & kazen2 aku yg len la yg bek ati tlg bkarkn sgale makanan uw..
terima kasih la iye kt korang !!!
huhu !
bila aku xmasak , aku jlnkn activity len dgn kazen aku yg kecik...

NIE LA ACTIVITY NYE...

*dgn Fatin..si kecik yg berangan nk jadi princess..

papepon ,
aku rse hepy psl projek nie brjln dgn lancar....
bkn selalu dpt chance wt cm nie rite...
so sebelum aku tamatkan coretan aku nie ,
aku sertakn gamba part of my big family....
semoga paz nie akn ade lg projek yg hebat lg best spt BBQ nie...

*say "PEACE YAWWW !"

p/s:hujung taun nie xtau nk holiday kt mne..any idea ?

Wednesday, November 9, 2011

Kerana Duit,Segalanya Boleh....

ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdulillah , syukur lah ari nie aku masih larat lg nk update blog aku nie...
kali nie aku nk story kt korang psl keje gila yg aku wt ari nie.....

korang jgn trkejut....
ari nie , 9 November 2011...
aku telah menyahut cabaran kwn2 aku utk mkn 1 sudu garam....

TAK PERCAYA ? ? ?
NIE BUKTINYA....


KEPADA ORG LAIN , DON'T TRY THIS AT HOME !

ape yg aku nk tonjolkn kt sini...
manusia akan sanggup wt ape aje utk sesuatu...
mcm uw jgk la aku....
duit pnye psl  , aku sanggup bedal sesudu garam...
maybe org akn ckp aku nie da xbetol...
but 1 je aku nk tnye korang...

KORANG BERANI KE X ?

hahahahahahaha !
so klu xberani , jgn nnt ske2 nk kritik aku sebarang2...
korang pon akn brperasaan mcm aku gk...
sanggup wt ape aje asl korang boley memiliki ape yg korang nk...
xkira la nk brjaya dlm hidup ke , psl nk rebut ati perempuan yg korang syok ke...
asl korang kne berani la...
bak kata org2 tua...

" KALAU TAKUT DILAMBUNG OMBAK , JGN BERUMAH DI TEPI PANTAI.... "

p/s:manusia sentiasa ade sifat ingin mencuba...papepon , don't try this at home oke... (-:

Friday, October 28, 2011

Contoh Perempuan Gedikxs Tahap Murahan !

ASSALAMUALAIKUM  SEMUA !

Alhamdulillah , syukur ke hadrat Illahi keraa umur masih panjang utk aku teros bercurhat dlm blog aku nie...

sebelum aku mulakan bicara , firstly aku nk ucapkn bnyk yg xbrape bnyk trime kasih kpd blogger Siti Zulaiha yg telah mempromote blog aku nie di dlm blog beliau & mnjadi satu2nye stalker blog aku yg paling setia sampai mletakkn blog aku sbg blog peberet beliau...*jgn bangga sgt la iye,haha !
juga kpd Ira Shazlan yg mletakkan aku sbg 3 blogger yg paling peramah yg beliau kenal...*nie pon sme,jgn bngge sgt,hihi !
yg len jgn jelez taw dgn mereka2 nie...

so aku ari nie nk brcerita skit dgn korang psl...

PEREMPUAN GEDIK TAHP MURAH PUNYE !

wah !
kasar beb tajuk....
tp nie la hakikatnye...
aku suke nk cerita psl hal nie sebab aku tgk da mkin bnyk awekxs2 gedik nie...
konon aku tgk korang aku stim la...
boley jalan la !
so aku dgn rse tanggungjwb nk bg sekolah skit kt gadis2 yg br nk up nie....*ayat xboley blah,haha !

pada yg xtau ape kejadahnye perempuan gedik nie....
asasnye , dyorg niesuke mngamalkn prangai2 spt berikut :

-mengada-ngada
-suka tarik perhatian
-manja yang dibuat-buat


dyorg nie kite ley ibaratkn mcm org2 yg xckup kasih sayang a.k.a JABLAI...*JABLAI is Jarang Dibelai,haha !
bila da xckup kasih sayang a.k.a JABLAI nie...
kje nk mencapap/test market aje la 24 jam....
agknye da xde kje len kot mereka2 nie..
nak test market g la supermarket !

HAHAHAHAHAHAHAHA !

di sini dgn sukacita & lapang dada nya aku nk bg tips kt lelaki2 sekalian..
supaya korang ley kenal ape itu pompuan gedik tahap murahan...



‎23 CIRI PEREMPUAN GEDIK TAHAP M*RAH*N

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew'
...

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam bodo kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying!

6. Kau pakai baju nampak lurah kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..

9. Macam bodo bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka bodo

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau
23. Korang dgn xde segan silu & konfidennye suka2 menunjukkan isyarat lucah spt F**K tak kira di fb atau tmpt awam..kenape?korang da kebulur ke dgn bnde 2?kalau kebulur sgt..korang g la cari mane2 laki then check in hotel2 murah..ala,setakat modal RM30 tu ape la sgt..berbaloi kot utk merasa bnde tu
HAHAHAHA !
amacam?
oke x tips nie?
aku bila bce je teros trgelak !
psl ape ?
psl majoriti ape yg dikatakn uw benar belaka....
dgn beraninye jgk..
aku nk sertakn skali contoh istimewa bagi si gedik hanjeng nie !
*amacam?terbaik x contoh nie...?

HAHAHAHA !
sentap la bnyk gadis2 dgn aku paz nie...*yg rasa mereka hot setap la
mst ade yg berapi2 ugut..nk hack la , hape la...
pedulik ape aku...
korang ley suke2 sound lelaki...
so aku plak la nk bilas ape yg korang sebok bebelkn uw...
korang gk kne ingt...
negara nie demokrasi...
mknenye korang xboley sekat hak aku utk bersuara...*cheehh ! mcm pejuang demokrasi konon,haha !
kalau korang rasa berani nk wt mcm2 kt blog aku cuba la buat...
sebab kalau aku tau , masak aku 'sembelih' balik korang...
so kpd si gedik2 sekalian...
korang aku galakkn bnyk2 la mnyedarkn diri korang...
sebab yg gedik a.k.a HOT SETAP nie akn sentiasa menjadi bahan gelak org...
lagi2 lelaki2 yg anti gedik mcm aku nie....

p/s:sebenarnya aku xla benci sgt dgn perempuan...juz kalau mereka nie msuk dlm golongan gedik2 cap hanjeng , e2 yg wt aku jd benci & secara xlngsong akn memberi aku modal utk aku reject mereka nie kaw2...

Monday, October 24, 2011

Apabila Ramli Skor Sebiji , Jiran Sebelah Pulak Skor 6 Biji...

ASSALAMUALAIKUM SEMUA !

Alhamdulillah...
syukur ke hadrat Illahi kerana aku masih dipanjangkan umur...
untuk kali nie , aku tanya korang sume...
korang mesti ade yg trtanya2 ape pasal tajuk post aku mcm uw...

SEBENARNYE...

kali nie aku nk bercerita dgn korang pasal kekalahan Manchester United vs Manchester City....
kalau korang tengok game semalam...*kalau tengok kat luar la...
mesti korang x percaya yg Man Utd kene "rogol" dgn jiran sebelah mereka...

BUKAN 1 !
BUKAN 2 !
TAPI 6x !

HAHAHAHA !
kalau korang nak tau jgk...
abes smlm fan Man Utd kne bahan kaw2 dgn aku kat kedai mamak !

walaupon aku bukan peminat Man Utd...
aku rasa "kesian" pulak kat fan2 mereka nie...
sebelum game bukan main si Alex Fer"gay"son nie berbual...
cakap cabaran sebenar mereka juz Chelsea aje...
but last2 sebaliknya yg belaku...
dan lebih mengejutkan....
nie merupakan kekalahan terbesar Man Utd selepas 53 Tahun...

TAK PERCAYA ?
NIE SENARAI KEKALAHAN MAN UTD YG BESAR !

‎1. Tottenham 4-1 Man United 1995/96
2. Southampton 6-3 Man United 1996/97
3. Newcastle 5-0 Man United 1999/00
4. Man United 1-4 Liverpool FC 2008-09
5. Man United 1-6 Man City 2011/12*terkini


menurut ape yg aku & ramai org boley agak...
kekalahan Man Utd nie berpunca dari kesilapan coach Man Utd x menurunkan 1 pemain nie...
nak tau siapa ?

NIE DIA PEMAINNYA.....



*Ramli Iklan TM
  
HAHAHAHA !*jgn dilupakan no.11 , Mister Potato...

maka lepas nie juga....
akan timbul 1 skrip baru dipetik dari iklan TM

BEGINI CERITANYA....

Ramli : ayah ! Ramli skor sebiji tadi....
Ayah : ko g masok ! jiran sebelah uw skor 6 biji tau !

HAHAHAHAHA ! *gelak sampai lebam !

so lepas nie kepada fan2 Man Utd...
kurang2 kan la lagak korang uw...
sekali kena sebat dgn City...
ramai2 balik....*x sanggup nak tgk kononnya , haha !
lepas nie juga...
korang kompom akan berdendam dgn mamat nie....


*muka bangga lepas kalahkan MU a.k.a SCUM

HAHAHAHA !
betol kan muka nie yg gasak team korang ???
ape2 pon...
takziah aku ucapkan kpd Alex Pergayson , anak2 buahnya & peminat2nya...
xpe2 , esok cuba lagi iye....
lagi 1...
pas nie si alex uw kne la kurang2kn mngunyah chewing gum uw iye....

HAHAHAHAHA !

dan aku yakin org yg paling kecewa dgn kekalahan Man Utd nie xlain x bukan ialah :


*Dato' Seri Najib Razak a.k.a Ajib Macheda....


HAHAHAHAHAHA !

p/s:moral yg boley kite amek dari game nie ialah , jgn la kita sesekali sebok sgt nk berbual hebat mcm alex tua uw...sekali terkena kt btg hidung dia...kelu seribu bahasa teros ! HAHAHAHAHAHA !



Saturday, October 22, 2011

Lelaki Berkulit Gelap Lebih Seksi....

ASSALAMUALAIKUM SEMUA !

wah !
da 5 bulan aku x mengadap blog kesygn aku nie...
tibe2 pulak la terasa rindu nk menulis...
so ari nie nku nk brcerita kt korang pasal...


LELAKI BERKULIT GELAP LEBIH SEKSI...

di kala aku sebuk melayan muka buku petang tadi ,
tibe2 aku trpandang 1 artikel...



aku rasa lelaki2 yg konon rasa diri mereka hensem 2 kompem gelak bagai nak rak bila bce artikel nie...*padahal muka mereka mcm pecah rumah
but in my opnion....*cehh..speaking pulak kan.haha !
benda nie sebenarnya memang benar....
menurut ape yg diberitahu oleh artikel nie....
lelaki kulit gelap nie orangnya gagah , misteri & bersemangat kental....*sebut dgn nada bangga , haha !
dan korang jgn trkejut kalau ade orang kulit gelap boley kawin dgn perempuan yg cantik...

KORANG X PERCAYA ? HAH ! NIE BUKTINYA...



*Supermodel Heidi Klum & Penyanyi Seal...Gerek x Contoh Aku?



hahahahaha !
so pada kaum adam yg rasa2 muka mereka xhensem ke...*mcm aku la kot,haha !
yg hitam2 manis ke...
atau muka mcm pecah rumah ke..*nie da terok sgt la..
aku bg nasihat kt korang...

"JANGAN PEDULI DENGAN STIGMA PEREMPUAN BAJEK HOT ZAMAN SEKARANG YG CKP LAKI X HENSEM AWEKNYA X CUN"

pasal kadang2 segelintir kaum hawa yg konon hot tu x sedar....
boypren mereka yg konon hensem mcm Justin Bieber la , hape la..*uweek ! nk termuntah plak sebut nama si b***h nie
sbenarnye muka mcm penyamun , mat bangla....*xpuas nak sound perempuan bajek hot nie,kah6 !

SO CONCLUSION NYA...

korang yakinkan diri bahawasanya akan ade awek2 cun yg nk kt korang...
cepat ke lambat , sabo jela iye...hehe !

*p/s:pesanan pada gadis2 yg sebok mencanang a.k.a mencapap kiteorg nie kulit hitam manis/gelap xsesuai dgn korang...korang henti2kan la "propaganda jahat wal haram jadah" korang nie..sekali korang berbual mcm tu , 2 baldi penuh dgn muntah aku tau ! lagipon ade kiteorang nak terhegeh2 kt korang ! haha ! nie bese brlaku di kalangan ank gadis yg berumur 15-19 taun a.k.a baru nk up..sebok nk test market katanye..haha ! test market test la kt pasar bengong ! kahkahkah !

Friday, October 21, 2011

Kehilangan Kawan Yang Disayangi...

ASSALAMUALAIKUM...


6 Ogos 2011
di kala umat Islam sedang menjalani ibadah puasa...
aku & rakan2 dikejutkan dgn kehilangan seorang sahabat...
sahabat yg sudah 14 tahun aku kenali telah pergi menghadap Illahi akibat kemalangan jalan raya...
beliau ialah Allahyarham Adi Bin Ahmad...
kami sebagai kawan2 amat merasai kehilangan seorang sahabat baik...
kami juga akan sentiasa merindui sikap arwah yg kelakar , menghiburkan kwn2 & penasihat yg berguna...

walaupun mungkin post ini sepatutnya ditulis 2 bulan yg lalu....
namun masih belum terlambat utk kita semua sebagai umat Islam sedekahkan al-Fatihah kpd arwah...
semoga roh arwah dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan org2 yg soleh...

AL-FATIHAH....


*arwah yg bertopi tu.....



*p/s:sahabat2 aku sudah dipanggil menghadap Pencipta-Nya...so ingatlah kawan2ku sekalian , bahawasanya sesuatu yg hidup pasti akan mati jua...

Wednesday, May 4, 2011

Dari Cybershot ke Vivaz Pro...

Assalamualaikum kwn2....


semenjak tghari 1 Mei lps aku trase hepy gile...
sebab apa???
sebab....


AKU DA BERJAYA MENUKAR HANDPHONE BARU DGN DUET SIMPANAN AKU SENDIRI !!!
YAHOOOOOO !!!!


sebenarnye aku mmg da lme plan nk tkr fon aku...
psl fon aku yg sblum nie pon da uzur...*nie sume alasn nk tkt fon br...hehehehe....
kalau xpercaya , korg tgk fon lme aku....


*terok kn condition fon SE K770i aku???hehehehe...




BUT NOW.......


seiring dgn kemajuan teknologi , *poyo siot ayat..hahahaha !!!
aku da bertukar kpd yg lg hebat...*wlaupon xla hebat mne pon...
nak tau fon ape???
nie dia...


*Sony Ericsson Vivaz Pro..ade gaya cm businessman x???hua6 !!!


amacam???
oke x fon baru aku???
oke kn....
hehehehe...
sbenarnye , 
aku bngge psl for the 1st time ,
aku mnabung slame 5 bln utk beli fon nie sndiri...*tp adela mntk skit tmbh dr mk aku...huhu...
walaupon aku xkeje , 
but aku rajin menabung...
nie skaligus mmbuktikn aku nie lg hebat la dr kwn2 aku yg keje...*kwn2 , jgn mrh iye..aku ter 'kerek' skit..hihihihi...
so , the moral from this case yg aku dpt ialah...


RAJIN2LAH MENABUNG PSL KATA ORG2 TUA "SIMPAN SIKIT2 , LME2 JD BUKIT !!!"


p/s:keje xkeje uw len cerita...yg penting kalau nakkn sesuatu , kita kne usaha , mst boley dpt punye...

Tuesday, May 3, 2011

al-Fatihah

ASSALAMUALAIKUM...




1 Mei 2011 lepas...
hari yg sepatutnye mnjadi hari yg pling gembira bg sume org...
mnjadi hari yg pling sedih utk aku & kwn2 aku sume...


nie kerana kami semua telah kehilangan sorg kwn yg brnme amer...
yg telah pergi mengadap  ILLAHI pd pagi 1 Mei akibat kemalangan di Melaka...
smoge rohnya dicucuri rahmat & diletakkn dlm golongan2 yg soleh....
dgn nie aku sertakn skali gmbar kenangan kteorg time konvoi ke Tg.Leman dlu...




AL-FATIHAH...

*arwah amer (kiri sekali)













p/s:ingatlah kwn2...dunia nie hnyelah tempat persinggahan sje...bnykkn lakukan amal jariah selama hidup kita di dunia nie...kerana maut akn sentiase mnjemput kita xkira mse & waktu....

Tuesday, April 26, 2011

Lelaki Jadi Bodoh Depan Wanita Cantik ??? Betul Ke ???

FUYOOOHHH !!!
ganas betol tajuk entry nie...
boley mnimbulkan kontrovesi nmpaknye...
lagi2 utk org lelaki...
hahahahaha !!!
tapi betol ke org lelaki jadi bodoh bila dpn awek cantik ???
mai baca berita kt bwh nie dulu....



Lelaki jadi bodoh depan wanita cantik


2011/04/26

Kajian dapati mereka pelupa, tergamam

TOKYO: Pernahkah anda terfikir ekspresi keliru dan bosan di wajah lelaki ketika berbual dengan wanita cantik seperti dalam filem seperti There’s Something About Mary hanya sekadar lakonan, anda silap jika beranggapan sedemikian



Akhbar Japan Today memetik laporan J-Cast mengenai kajian terbaru pakar psikologi di Universiti Radboud, Belanda, bahawa lelaki melakukan tindakan bodoh bila berinteraksi dengan wanita cantik.
Idea itu datang apabila seorang daripada penyelidik itu mendapati beliau tidak mampu mengingati alamat rumah semasa berbual kali pertama dengan wanita yang menarik minatnya.

Dalam usaha membuktikan teori mereka, penyelidik itu membuat kajian terhadap 40 pelajar lelaki heteroseksual, lapor J Cast.

Pelajar itu diminta melakukan ujian memori yang standard iaitu mereka perlu menghafal beberapa ayat dan mengulanginya. Kemudian mereka diarahkan berbual beberapa minit dengan kumpulan lelaki dan wanita sebelum mengulangi ujian hafalan itu.

Kajian itu mendapati, lelaki lebih lambat dan kurang tepat memberi jawapan selepas berbual dengan kumpulan wanita cantik itu. Lebih menarik wanita itu pada mata mereka, lebih rendah markah.
Lebih mengejutkan, apabila ujian sama dilakukan terhadap sekumpulan wanita, tahap memori mereka sama tidak kira mereka bercakap dengan lelaki atau wanita.

Menurut ahli psikologi itu, hasil penyelidikan itu membuktikan lelaki diprogramkan untuk berfikir cara untuk mewarisi genetik, mereka lebih fokus secara reproduktif berbanding wanita terutama apabila berdepan dengan cabaran baru, lapor J-Cast.

Kajian itu mempunyai implikasi terhadap keberkesanan pencapaian lelaki di tempat kerja, semasa bertemu rakan kongsi atau keputusan peperiksaan pelajar lelaki di sekolah campur.

Jika lelaki hilang fungsi kognitif apabila berbual dengan wanita cantik di tempat kerja, lebih baik tidak mengambilnya bekerja dalam syarikat, kata seorang lelaki Jepun berusia 30 an yang bekerja di sebuah syarikat terkenal kerana mengambil wanita cantik bekerja. – Agensi

*sumber dari Berita Harian...


lepas baca berita nie...
aku hrp korg boley decide...
terutama kpd lelaki...
adekah korg nie jadi bodoh bila brdepan dgn awek cantik atau tidak...
ape2 pon...


RENUNG - RENUNGKAN & SELAMAT BERAMAL !!!


p/s : aku pon kdg2 kalau jumpe awek cun mcm org xbetol jugak...bkn org bodoh iye...hihihihi...

Cakap Belakang...

*gamba nie hanyalah hiasan semata2 iye...



ati panas nie beb !
kowg nak tau knape???
sebab....
aku menyampah dgn manusia2 yg suke ckp belakang nie !!!
xkira la tua ke , muda ke....
tkt ape nak ckp depan2????
B**G**G !!!
sebenarnye benda nie terjadi mcm nie...
*ce citer , ce citer...


MALAM 24 APRIL 2011 DI RESTORAN ALIFF TMN U...


aku seperti biase la...
mlakukn aktiviti rutin aku tiap2 mlm...
melepak kt sne dgn kwn2 aku...*adik2 jgn la amalkn slalu mlepak nie iye...xbagos...huhuhuhu !!!
mlm 2 aku brdebat dgn kwn2 aku...
kiteowg berdebat psl mse depan kteorg...*chewahh !!! konon debat mcm dlm TV 1 la uw....hahahaha !!!
bila da abez brdebat uw , mmber aku pon bg la 2 nasihat kt aku b4 dye pulang ke rumah utk siap2 msuk keje...
dan nasihat uw aku rse mmg sgt2 menusuk kalbuku nie...
nak tau ape nasihatnye????
nie la nasihatnye....


NASIHAT YG PERTAMA...


~"APEK , KAU BERENTI LA MEROKOK PSL E2 MMBAKAR DUET KAU....


NASIHAT YG KEDUA PULAK...


~"LAGI SATU , KAU CARILAH KEJE...PASAL ADE ORG TUA NIE DA CKP YG KAU NIE DA MULA ADE PNYAKIT "M"...* " M " yg dikatakn nie kalau nak tau ialah PEMALAS iye kwn2!!!...


nasihat2 uw aku mengaku mmg bagos...
aku da cuba usahakn utk berubah lagi kalau nk tau....
but nasihat yg kedua uw la yg actually da wtkan aku panas gile...
lagi2 yg aku highlighted uw...
spe org tua brtuah uw yg sebok nk ckp aku nie ade pnyakit " M " ????


hello " ORG TUA " yg bertuah uw !!!
nie aku nk ckp skit !!!


sesuka ati mkcik / pkcik je nk ckp saya nie da mula ade pnyakit " M " pulak...
ingt anda uw spe???
MAK BAPAK SAYA???
ATOK NENEK SAYA???
da pulak uw ckp dgn kwn saya , xnk pulak ckp depan2 dgn saya...
kenape???takut???ke segan???


saya xnak la biadap dgn anda wahai org tua yg brtuah...
tapi klu stakat tgk luaran je da nk cop saya nie da mula ade pnyakit " M " , xpayah la....
knl dulu saya betol2 , tengok ape yg saya buat....
baru tau saya nie spe...
ingt....
org putih ade ckp...
" DON'T JUDGE THE BOOK BY THE COVER "...*ayat mat salih la pulak....hahaha !!!
so tengok & kenali saya dulu...baru tau siapa saya & ape saya buat...


anda nak ckp saya nie ade pnyakit " M "....
ntah2 anak anda lagi terok dari penyakit uw...*kalau la dye ade anak....


UNTUK PENGETAHUAN KORANG (TERUTAMA "ORG TUA " UW)....


aku skg da ade keje oke...
aku ikot kwn aku niage...
jumaat & sabtu...
oke la 2 rite???
dari aku melingkar mcm ular je kt rmh , 
bek aku ikot mmber aku niage...
dpt skit pngalaman.....mne la tau aku nak bukak bisnes kn 1 day....
so skg , aku nk mengigatkan sesuatu pd "ORG TUA " berkenaan...


" ORG MELAYU LAMA ADE BGTAU , CKP SIANG PANDANG2 , CKP MALAM DENGAR2..SO,LAIN KALI KALAU NAK BERCAKAP , TENGOK DULU...KALAU ADE YG XPUAS HATI , KITA TALK 1 BY 1...BARU GENTLE..JGN LA NK MENGATA AKU KAT KWN2 AKU...XSEDAP BEB ATI BILA XCKP DPN2 NIE ...JGN SAMPAI 1 DAY BILA SAYA DA BERJAYA , SAYA BALAS BALIK APE YG ANDA CKP KT SAYA UW...BARU TAU TINGGI RENDAH TANAH PAMAH NIE !!! "


lastly , 
aku nk mintak maap bnyk2 pd korg yg membaca & kpd " ORG TUA " yg berkenaan atas kata2 aku yg agak langsi & kesat yg telah aku coretkn nie...
saya xde niat nak kurang ajar & biadap dgn anda...
tapi cara anda uw xbetol...
lain kali kalau ade yg saya xkene kt mata anda , ckp je straight 2 the point....
jgn men sampai menyampai dgn org lain...
xbagos....


p/s : kpd kwnku syed , kau ade ckp sbelum ko blk yg bila kau baru bukak 2 topik nie aku da pening rite???hahahaha !!! actually AKU TIDAK PENING SAMA SEKALI kwn...cuma aku tgh brpikir ape ayat yg boley buat modal aku nk balas blk kata2 kau uw...psl aku xnak la main balas aje...e2 bkn cara org bijak beb...nnt senang2 aku balas blk kata2 kau uw...especially psl nak suro aku BERHENTI MEROKOK uw...ko akan tau jawapannye...TUNGGU AJE LA DER AKU BERKATA2 NANTI!!! hahahahaha !!!

Friday, April 22, 2011

" SHARYFAH NATASYA "...Si Pencuri Misteri...

*pencuri mcm nie yg kite suke...hahahaha !!!


kenapa ari nie aku nak ckp psl pencuri???
psl brg aku kene curi ke???
OH TIDAKKK SESEKALI !!!
sebenarnye hal nie mmg berkaitan dgn curi...
nak tau ape sebenarnye da jadi???*ce cite , ce cite !!!
aku akn ceritakn ape sbenarnye yg da berlaku...


CERITANYE BERMULA BEGINI.....


mlm 20 April , 
dikala aku sdg nyenyak dibuai mimpi yg indah ,
bermimpikan diriku bersama si tuuuuuut  , *spe e2 si tuuuut uw , jgn tnye heh , RAHSIA ! hihihi !  
aku mendapat 1 panggilan dlm pkl 11 mlm..*panggilan nie telah memotong stim tido aku tau !
dari sahabatku yg brnme Amnan si penjual madu tualang yg terkenal di area rumah aku nie...
and aku xsngke , 
panggilan uw telah mnyebabkan aku xdpt melelapkn smula mata aku...
dan ianye jugak mnyebabkn kwn aku yg brnme Mohammad Fadhil brgado sakan dgn orang rumah beliau...
kwn aku nie pon bila kol aku , dye ceritaknla kepada aku ape yg berlaku sbenarnye...


ACTUALLY...


aku mndapat 1 maklumat...
bahawasanye ade 1 hamba ALLAH yg aku xtau pon siape dye sbenarnye...*jantan ke betina xtau la...silap2 khunsa kot...
dye nie da job gmba aku dgn mmbe aku si Fadhil nie dr profile aku weyh!!!
kenapa aku ckp profile aku???
bcoz hanye aku aje yg ade gamba yg dimaksudkan e2...
dan apabila aku menjengah ke profile Facebook org yg dimaksudkan uw , 
mmg terbukti bahawe dye da rembat gamba kami yg hensem nie...*hensem ke???hehehehe !!!
utk dijadikan default picture nye...
yg aku xboley blah uw , 
screen name hamba ALLAH nie menggunakan nme pompuan...
nmenye " SHARYFAH NATASYA ".....*nme mcm nk glamer jugak kdg2...
tp pki gamba lelaki...*gamba kiteorg pulak 2...xde gamba lain ke???
cube la pki gamba beruk ke , tarzan ke....
xade la org mrh...*ntah2 muke owner profile uw mcm tarzan kot , psl uw guna gamba kteowg...hahaha !!


kalau korg nak tau , 
hal nie telah mnyebabkan si Fadhil nie telah bergado sakan yg tramat dgn awek beliau yg hnye boley kowg kenali sbg "Isabell "...*nme ade kelas gitu beb...jgn mrh iye padel , kih6!!! aku lupe nme btol awek ko...
kalau xsalah aku , prgadohan nie trbwk2 smpai la ke pagi hingga beliau trpakse brsusah pyh memujuk org rumah beliau...*e2 mnurut ape yg aku dgr dr tuan punye badan uw la...kalau ade salah bgtau iye Mr.Padel...
but ALHAMDULILLAH...
nseb bek la " rumah tangga " dyowg yg mula2 goyah uw dpt diselamatkn...*chewahhhhh , konon mcm dramatik jugak kdg2 , kih6!!!


SEBENARNYE...


ape yg aku risaukn skg , 
aku tkt kalau2 owner profile uw gunakn gamba kteowg utk wt bnde yg bukan2...
example mcm nk wt bnde jahat ke kn...
xke naya kiteorg...
kite xtau , zaman skg mcm2 boley jadi rite...
aku ade jugak try anta mct kt Facebook hamba ALLAH uw tnye spe dye , but xade balasan...
dan perbuatan dye nie telah membuatkn hati aku panas je tau !!! *sabo jela apek oi !


PAPEPON , 


kalau pemilik Facebook profile " SHARYFAH NATASYA " terbaca entry nie...
aku sbenarnye ade 1 KATA - KATA KHAS utk kau , wahai pemilik profile " SHARYFAH NATASYA " * peringatan saje iye wahai " SHARYFAH NATASYA " !!!  ,


" AKU SYORKAN BAIK KO MENGAKU SIAPE KO , AKU RASA KO NIE MESTI KENAL AKU DGN PADEL RITE???AND KO MESTI TAU PANAS BARAN AKU MCMANE KN KALAU ORG WT TAIK DGN AKU???KALAU AKU DA NAIK ANGIN AKU XBANYAK CITER , MMG AKU TEBAS JE MUKE KAU MCM GAMBA KT BAWAH NIE !!! TAK KIRA LA KO UW LAKI KE POMPUAN KE , BARU KAU TAU !!! " *pergghh ! aku nie mcm kompem berani jugak kn nk wt mcm kt bwh nie...hehehe !!!


*kau nak ke muke kau jadi mcm nie " SHARYFAH NATASYA "  ???
kalau xnak bek kau mengaku siape kau wahai pencuri gamba aku !!!
so from here aku da dpt 1 pengajaran...
mulai saat nie aku kne privatekn gamba aku di Facebook utk mengelakkan mereka2 yg xde tanggungjawab & sivik mcm " SHARYFAH NATASYA " nie dari sesuka hati mencuri gamba aku...
kerana sesungguhnya mereka2 nie sume mmg telah tergolong dlm golongan2  "BNM " *bukan Bank Negara M'sia tapi Bodoh Nak Mampos !!!


p/s : kepada " SHARYFAH NATASYA " , kalau kau terbaca entry nie , aku ade 1 jalan pnyelesaian yg baik utk kau...kalau kau bgtau siape kau dlm mse 1-2 minggu nie , aku ley maafkan perbuatan kau nie...but kalau lps sminggu dua nie kau xde nk wt permohonan maaf kat kami berdua , STANDBY !!! penyelesaian cara nakal pulak yg muncul lps nie!!! kih6!!! *ketawa jahat...

Wednesday, April 20, 2011

I'm In Love !!! But...

 
*gamba nie hanyalah hiasan semata - mata iye kwn2...

WHHHAAATTTT???Mohamed Taufik are in L.O.V.E????
ARE YOU CRAZY?????
WOWWW!
macam x percaya la pulak !
tapi e2 la realitinye skg...
I'M IN LOVE LA DER!...
but i have a problem...
the problem that we could call a "reluctant"...
*reluctant in malay is "malu/segan" oke  ;-))

ceritanya bermula begini...
actually...

aku da mula jatuh cinta dgn gadis nie sejak aku berada dlm Ting. 6 Atas sekolah aku...
*sekolah mane jgn tanya heh , kantoi pulak nanti...hihihi...
bila aku 1st time terpandang muke  dia , mak datok !
sumpah memang cun !
ala2 Wanita Melayu Terakhir gitu...*chewahhhh !!!
hahahahaha...
tapi time mula2 terpandang uw , xde pape feeling kot dlm ati aku nie...
but mlm 2 aku teros teringat2 muke minah uw...*kalau nk tau , nie la 1 of the factor i go to school late everyday , kih6!
semenjak dari pndangan pertama 2...
aku da mula ditimpa 1 penyakit hingga la ke saat nie...
penyakit yg tiada ubatnye melainkan "dia" yg jd ubatnye...
penyakit yg dinamakan sebagai...
"ANGAU" *angau iye kwn2,bukan "LANGAU"...Langau x guna...

semenjak pandangan pertama 2 jugak...
apabila tibanya waktu & ketika aku berselisih dgn dia...
aku mesti jadi huru - hara...
KOMPEM !!!
pasal ape huru - hara???
pasal...
sekali aku tertoleh muke dia teros jalan x pandang depan...
so faham2 ajela kalau jalan x pandang depan kn...
maka ade ajela bala yg dtg menimpa kt diriku yg malang nie...
terlanggar pokok la , terpelecot la & mcm2 lagi la...
bila da jadi mcm 2 , teringat pulak 1 ayat nie...
antara ayat favourite dlm muvee kak limah...
*BALA - BALA...
hahahahahaha !

masalahnye aku nie malu nak luahkan segala isi hati aku kt dia....
bukan malu ape...but ade beberapa faktor yg sebabkan aku x berani nak luahkan pada dia...
antaranye...

~aku takut kalau awek 2 reject aku...maka jatuhlah ego aku sebagai lelaki....
~aku x tau sama ade dia single/already take...
~aku takut lps aku luahkan , dia x maw bertegur dgn aku lagi...

tapi berkemungkinan jugak dia da berpunya..
hmmm...
mungkin betul jugak kata Ungu Band dlm lirik Cinta Dalam Hati uw...

"Mungkin ini memang jalan takdirku...
  Mengagumi tanpa dicintai...
  Tak mengapa bagiku...
  Asal kau pun bahagia dengan hidupmu...
  Dengan hidupmu..."


*nie la masalah kalau mat jiwang...kalu boleh,sume nak kaitkan dgn lirik lagu...hehehehe!!!

Setahun Kemudian....(2011)

aku still menyimpan perasaan aku kt gadis nie...
kwn2 aku ade bg suggestion kat aku...
suro aku keluar date dgn awek2 lain & lupakan dia...
tapi bila aku kuar dgn dyorg uw , hmmmppphhhh !
aku mmg xde perasaan langsung  dgn dyorg !
and aku akn rasa bersalah dgn gadis uw kalau aku keluar dgn awek lain...
so ape kan daya , aku hanya mampu menyimpan perasaan nie kt dalam hati aje la...
but utk gadis uw , awak mesti tau sesuatu...

" Ku kan selalu tetap menunggu , walau sebagai simpananmu...
  Ku kan selalu tegar menanti , walau engkau takkan kumiliki...
  Ku kan selalu tetap menunggu , walau hanya kekasih gelapmu...
  Ku kan selalu tegar menanti , hingga saat nafasku terhenti..."



nampaknye memang berkemungkinan besar aku akan terus - terusan  meneka dalam kesamaran aje perasaan aku kat dia...
but u know what , i am very satisfied because i finally managed to express all that has been stored in my heart for 1 year even in the blog...
so the moral from this story is...
"If We Have Something We Want To Express , Express Only...Not Stored In Your Heart Because We Will Suffer For Life..."
jangan jadi mcm aku yg korang myb akn anggap sbg "Penakut/Pengecut/ape2 aje yg -ve..." lps mmbaca curhatku nie...

p/s : kepada gadis berkenaan , kalau da terbaca & dia rasa2 dia gadis yg dikatakn kat atas nie , saya nak bgtahu yg saya nak mintak maaf kt awak psl saya luahkan hal nie dlm blog saya...saya x tau nak luah kt mne lagi da...luah kt sana sini , tapi dyorg mcm main2kan ape yg saya ingin luahkan 2...tapi awak kena tahu sesuatu...saya akan sentiasa menantikan awak sampai awak tau perasaan sbenar saya terhadap awk...nak menanti brape lama???kalau 1 taun saya boleh , xmustahil saya boley menanti 2 taun & myb selamanye...ape2 pon,kita tnggu & lihat ajela ape yg bakal trjadi lepas nie...